>Kabak Reçeli

>


Kabak sevenler için annemden kabak reçeli tarifi geldi. 


Malzemeler

1 kg. kabak
1 kg. toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Kabaklar doğranıp yıkanır ve bir gece kireçli suda bekletilir. Ertesi gün suyu süzülüp bol suyla durulanır.

Bir tencereye şeker koyulup üstüne çıkacak kadar su eklenir, kaynamaya bırakılır. Kabaklar kaynamakta olan suya atılıp üstü köpük köpük olana kadar kaynatılır limon tuzu eklenip 5 dakika sonra ocaktan alınır. Kaynama süresi yaklaşık 1 saati buluyor.
Reklamlar

6 thoughts on “>Kabak Reçeli

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s