>Kolay Profiterol

>


Bu tarife daha çoğu ‘yalancı profiterol’ derler ama kendisini böylesine büyük bir suçun altında bırakmak istemedim 🙂

Etimeklerin profiterol hamurunu bu kadar ustaca taklit etmesine şaşırdık doğrusu.

Malzemeler

1 paket tuzsuz Etimek

1 lt. süt
1 su bardağı un (105 gr.)
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
1 paket vanilya
200 ml. krema

1 paket çikolata sosu
1/2 lt. süt
1 yemek kaşığı fındık yağı (daha parlak olması için)
portakal kabuğu rendesi (tercihe bağlı)

Yapılışı

Süt, un ve toz şeker çırpıcı yardımıyla pişirilir. Kaynama noktasına gelince vanilya eklenip karıştırılır.

Soğuk olan krema mikser yardımıyla krem şanti kıvamına getirilir. Muhallebiye ilave edilir ve tekrar çırpılır.

Muhallebiye, her biri 4-5 parçaya bölünmüş etimekler eklenip karıştırılır ve büyük kare borcama yayılır, buzdolabında soğumaya bırakılır. 

Çikolata sosu tarifine göre 1/2 lt. süt ile pişirilir, -isteğe göre- portakal kabuğu rendesi eklenebilir. Oktay Usta, sıvı yağın çikolata sosuna parlaklık vereceğini söyler, bu sebeple 1 kaşık fındık yağı kullandım. Oda sıcaklığına gelene kadar arada bir karıştırılarak kabuk tutması önlenir.

Buzdolabında soğumuş olan tatlı, dondurma kaşığı ile alınıp servis tepsisine ya da kaselere toplar halinde koyulur. Üstüne kaşıkla çikolata sosu gezdirilir ve servise hazırdır. 

Bu ölçülerle fotoğrafta görülen toplardan 16-17 adet çıkıyor.
Reklamlar

6 thoughts on “>Kolay Profiterol

  1. >İşte sizde benim gibi düşünüyorsunuz:)bende çok şaşırmıştım resmen hamurlu olan profiterol tadı var inanamamıştım.Katılıyorum isim konusunda da kolay profiterol olsun:)Ellerinize sağlık olsun.

  2. >'yalancı' gerçekten de ağır bir suçlama:)önemli bir ayrıntı daha önce hiç dikkat etmemiştim..harika görünüyor…ellerine sağlık canım..tarifdefterinin akibeti konusunda br bilgin var mı canım?

  3. >Tarifdefteri aaah ah…Keşke birşey bilsem bu konuda. Artık gerçekten ümidi kesitim. Portakalağacı'ndan anladığım kadarıyla Hatice başka şeylere ağırlık verdi sanki. Yemek videoları, hafta sonu evi vs. İnşallah açılır yine de bir gün…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s