>Kabaklı Gelin

>


Kabak tatlısına 1 m’den fazla yaklaşmayan birinin (mesela ben) bile yiyebileceği güzellikte…

Malzemeler
1 kg. kabak
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 paket yulaflı bisküvi
200 ml. krema
1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)
1 paket vanilya

Yapılışı
Dilimlenmiş kabaklar şeker ve tarçınla birlikte kısık ateşte kabak tatlısı gibi pişirilir ve ezilir. Borcam servis tepsisine bir sıra bisküvi dizilip üstüne kabak püresi dökülür. Bir sıra daha bisküvi dizilip üstüne vanilya ve pudra şekeriyle beraber çırpılan krema yayılır. 10-12 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Reklamlar

15 thoughts on “>Kabaklı Gelin

  1. >medura merhaba..geçenlerde bu tarifi denemek aklımdaydı ama forum kapalı olduğundan maalesef alamamıştım tarifi.ben de balkabaklı rulo lokum yaptım.çok da güzel oldu.tarifi bulduğuma sevindim kabak tatlısı yaptığımda deneyeceğim.

  2. >Allah yanına aldığı tüm sevdiklerimizi rahmetiyle sarsın. Geçen yıl ben de bu geline benzer bir kabak versiyonu yapmıştım o da çok güzel olmuştu. Ellerinize sağlık, sıcacık sevgiler, mutlu yıllar…

  3. >kabak tatlısının her türlüsüne bayılırım.hele böylesi harika görünüyor canım ellerine sağlık….

  4. >Sevgili arkadaşım,ziyaretin ve güzel yorumların için çok teşekkürler,hem kabak tatlısı,hem de diğer tariflerin çok güzel,ferah bir sayfan var,emeğine sağlık,sevgilerimle…

  5. >İsmi de,görüntü de süper :)Ellerinize sağlık..Kabak tatlısını seviyorum ve bu şekilde daha çok seveceğimi düşünüyorum :)sevgilerimle..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s