>Sütlaç

>



Ne zaman tatlı yapacak olsam tiramisularla profiteroller arasında gezdiğim için; evlendiğimden beri -ve de öncesinde- geleneksel tatlımız olan sütlaçı yapmaya sıra gelmemişti, zaten getirmeye de pek niyetim yok gibiydi 🙂 Ta ki eşim ısrarla isteyene kadar…


İlk pişirdiğimde bir hata yaptım, siz aynı hataya düşmeyin; sakın yerken görmek istediğiniz kıvamı bulana kadar pişirmeyin. Biraz sulu bırakmak gerekiyormuş ki, pirinçler suyunu çekince istenen kıvama gelsin. Yoksa bıçakla kesilip servis yapılabilir hale geliyor 😦 Bu hale gelmemesi için artık 5 dakika kaynatıp blender ile kıvamını bağlıyorum.


Bütün anneanne ve babaannelerin gözü kapalı yaptığı bu tarifin de bir püf noktası varmış yani…


Malzemeler


1 su bardağı pilavlık pirinç (190 gr.)
2 su bardağı su
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
damla sakızı 


Yapılışı


Pirinç, su ilavesiyle ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunun bitmesine yakın süt, şeker ve damla sakızı ilave edilir. Arada bir karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca yaklaşık 5 dakika daha ocakta tutulup blender ile pirinçler çok fazla parçalanmayacak şekilde kıvamı koyulaştırılır. Kaselere paylaştırılır, biraz ılınıp katılaşmaya başlayınca buzdolabına kaldırılır. 

Reklamlar

4 thoughts on “>Sütlaç

  1. >ablam ben bi türlü beceremedim annemim sütlacını. o yüzden denemeleri bıraktım artık. senin ki de eminim çok güzeldir. ellerine sağlık

  2. >Blender püf noktası Gökçe'cim. Annelerimiz böyle hilelere başvurmadan yapıyor ama olsun, benden bu kadar 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s