>Lazanya

>

Malzemeler

Barilla marka lazanya (20-24 yaprak)
350 gr. mantar

kaşar rendesi


Bolonez Sos

350 gr. kıyma

1 havuç
1 soğan
1-2 diş sarımsak
5-6 domates
tuz, baharatlar


Beşamel Sos

1,5 lt süt
3 küçük kahve fincanı un (135 gr.)
3 küçük kahve fincanı tereyağ (sıvı yağ+tereyağ karışımı da olabilir)
tuz

Yapılışı

Sıvıyağda soğan biraz kavrulduktan sonra sırasıyla sarımsak ve kıyma, havuç rendesi, bol domates rendesi eklenip sotelenir, domateslerin suyu tam olarak çektirilmez, tuz ve arzu edilen baharatlarla tatlandırılır.

350 gr. mantar ince doğranıp çiğ olarak kullanılmak üzere limonlu suda bekletilir.

Beşamel sos için yağda un kavrulur, süt eklenir, koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir, tuz ilave edilir.


Tepsi bolonez sosun suyuyla ıslatıldıktan sonra her katta sırasıyla lazanya, bolonez sos, mantar, kaşar ve beşamel sos olur. Beşamel sos ara katlarda az miktarda, son katta ise üstünü tamamen kaplayacak şekilde kullanılır. Sosların kıvamı ve mantarın pişerken suyunu salması; haşlanmamış olan lazanya yapraklarının pişmesini sağlar.


180 derecedeki fırında 40 dakika pişirilir. (Pişip pişmediği, lazanya yapraklarına bıçak batırılarak kontrol edilebilir.)


Bu kadar iç malzemeyle 4 katlı 5 ya da 6 sıra lazanya hazırlayabiliriz; bu da 10-12 porsiyon demektir.
Reklamlar

4 thoughts on “>Lazanya

  1. >Mantarı çok tavsiye ederim. Mantarın tadı baskın olmuyor, diğerleriyle eşit ağırlıklı ama çok lezzet katıyor.

  2. >Epeydir ihmal ettiğim bloguma bıraktığınız yorumlar sevindirdi beni. Evet tahmin ettiğiniz gibi soyu Rumeli'ye uzanan bir İzmir'liyim ben. Evlilikti taze annelikti derken bıraktık yazı çizi işlerini ama tamamen bırakmak mümkün değil. Selamlar ve sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s