>Vişneli Muhallebi

>

Muhallebiyi ve vişne sosunu ayrı ayrı pişirecek zamanımız yoksa ikisini birarada pişirmek de mümkün. 


Malzemeler

1 lt. süt
2 yemek kaşığı nişasta (40 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.)
1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr.)
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
damla sakızı
1 su bardağı vişne

Yapılışı

Vişne dışında diğer malzemeler ocağa alınıp çırpma teli yardımıyla pişirilir. Pişen muhallebinin içine vişne atılıp karıştırılır. Kaselere veya tepsiye boşaltılır. Daha renkli bir sunum için marmelat veya reçelle süslenebilir.
Reklamlar

6 thoughts on “>Vişneli Muhallebi

  1. >Nesrin Hanım, teşekkür ederim.Mutfak havlusu; keşke ikram edebilseydim… Gelecek sene buzluğa sağlam bir stok yaparsınız inşallah:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s