>Cevizli Kıtır

>

Malzemeler

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı toz şeker (130 gr.)
1 yumurta
aldığı kadar un
1/2 paket kabartma tozu
100 gr. dövülmüş ceviz

Yapılışı

Tereyağ, toz şekerle yoğrulur, yumurta da ilave edilerek yedirilir. Diğer malzemeler de ilave edilip uzun şeritler halinde tezgaha yayılır. Verev kesilir ve 190 dereceli fırında pişirilir. Yukarıdaki ölçülerle 36 adet kurabiye çıktı.
Reklamlar

2 thoughts on “>Cevizli Kıtır

  1. >Aslında evet, beklemediğimiz kadar güzel oldu. Bu arada; kurabiyenin fikir babası Akif abin. Kendisini çok tebrik ettim, şaşırttı beni. Yanımda dura dura tarif geliştirmeye başladı, "içinde ceviz olsun, üstünde tarçın olsun…" şeklinde 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s