>Bezelye Çorbası

>

Malzemeler


1 büyük kavanoz konserve bezelye
1 soğan
1 yemek kaşığı un
tereyağ ve zeytinyağı
100 ml. krema
et suyu, su
tuz, karabiber


Yapılışı


Tereyağ ve zeytinyağında soğan kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca un eklenip kavrulur. Ayrı bir tencerede su ve et suyu karışımında pişirilen bezelye blender ile çırpılır, kavrulmuş soğanla birleştirilip tekrar blender tutulur. Krema, tuz, karabiber eklenip bir taşım kaynatılır.

Reklamlar

2 thoughts on “>Bezelye Çorbası

  1. >Bir keresinde ben de yapmıştım…hiç bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim doğrusu. Ellerine sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s