>Unlu Çıtır Börek

>

Tarif ana hatlarıyla Sahrap Soysal’a ait, ölçüleri biraz değiştirdim. Hazır yufkadan alınabilecek performansın sınırlarını zorluyor, çıtır çıtır, nefis bir börek.


Malzemeler

3 yufka
5 orta boy patates
1 kase kaşar rendesi
tuz, karabiber
60 gr. tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
un

Yapılışı

Patatesler haşlanıp ezilir. Kaşar, tuz ve karabiber ilave edilir. Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça ile erimiş tereyağ ve zeytinyağı karışımı sürülür. Elekle un serpilir ve yufka ikiye katlanır. Tekrar yağlanıp unlanır ve kenarları 3-4 parmak içe katlanır. Yufkanın lineer kısmına (katlandığı yere) iç harç koyulup sarılır. Dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Kalan az miktarda yağ, su ile karıştırılıp böreklerin üstüne sürülür. 200 dereceli fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir. 
Reklamlar

One thought on “>Unlu Çıtır Börek

  1. >Patates ve kaşar rendesi birbirine çok yakışır unlu böreği duymuştum ama denemek kısmet olmadı ellerinize sağlık güzel görünüyorSevgiler:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s