>Karpuz Kabuğu Reçeli

>

Eskiden -derin dondurucunun olmadığı zamanlarda- reçel ve turşu, gıda maddelerini uzun süre saklamanın bir yöntemiymiş. Ancak artık reçel gerçeği amacını aşmış durumda; tazeyken meyve olarak tüketilmeyen birçok şeyin de reçeli yapılıyor. Mesela turunç kabuğu, erkek incir, patlıcan, karpuz kabuğu vs.

Annem repertuvarına bu yıl karpuz kabuğunu da ekledi. Ve böylece biraz geç de olsa buzlubademe karpuz kabuğu düşmüş oldu, hem de en kalınından 🙂 Çünkü reçel için kalın kabuklu karpuz gerekiyormuş.

Malzemeler  

1 kg. karpuz kabuğu
1 kg. toz şeker
2 lt. su (yaklaşık)
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Karpuz kabuklarının yeşil kabuğu soyulur. İç tarafı da beyaz kalacak şekilde kazınır. 24 saat kireçli suda bekletilir. Ardından süzülüp bol suyla yıkanır.

Bir yandan şerbet hazırlanır. Kaynamaya başlayınca karpuz kabukları da içine atılır. Şerbeti koyulaşınca (yaklaşık 1 saat sonra) içine limon tuzu koyulup altı kapatılır. Pişme süresi kabukların pişmesi için de gerekli, o yüzden suyu bol koyuluyor.
Reklamlar

2 thoughts on “>Karpuz Kabuğu Reçeli

  1. >Mmm çok leziz görünüyor,ellerinize sağlık,şifa olsun tadanlara..Karpuz kabuğu reçelini hakikaten severim,uzun zamandır yapmıyorum özledim:)Mutlu günler diliyorum!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s