>Tepsi Böreği

>

Daha önce yaptığım bir börekten yola çıkıp bu tarife ulaştım. Ve ondan daha çok beğendim 🙂


Malzemeler

5 yufka
2 çay bardağı süt
55 gr. tereyağ
30 gr. zeytinyağı (1/2 çay bardağına yakın)
beyaz peynir

Yapılışı

Tepsi yağlanır. Yufkalar buruşuk bir şekilde serilip aralarına yağ ve süt karışımı gezdirilir. 3. yufkanın üstüne peynir serpilir. Son yufka, fazla kısımları içe katlanarak düzgün bir şekilde kapatılır. Dilimlenip kalan harç her tarafına gelecek şekilde sürülür, 180 dereceli fırında pişirilir.
Reklamlar

One thought on “>Tepsi Böreği

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s