>Haşhaşlı Çörek

>

Tahinli açma, sade açma yapmıştım ama haşhaşlısını hiç yapmamıştım. Mobilyacı Hamdi Abimiz eşime 1 kg. haşhaş ezmesi getirmiş, sağolsun. İnternetteki tarifleri gözden geçirip ufak tefek değişikler yapmakla beraber portakalağacı‘ndakini uygulamaya karar verdim. Şekillendirirken de Oktay Usta‘nın tarifini uyguladım.


Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket instant maya
aldığı kadar un
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)


haşhaş ezmesi


Yapılışı
Hamur yoğrulup dinlendirilir. Kabarınca tezgahta merdane yardımıyla olabildiğince ince açılıp üstüne haşhaş ezmesi sürülür. (Ben kare açmaya çalıştım, masa büyüklüğünün elverdiğince açtım.) Rulo yapılıp 2-3 parmak çapına gelince kesilir. Kalanı yine rulo yapılıp bu şekilde devam edilir. Böylelikle 3 uzun rulo elde edilir. Rulolar 3-4 parçaya bölünür. Simit gibi burulup gül böreği şeklinde tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı-sıvı yağ karışımı sürülüp 170 dereceli fırında pişirilir.


Hamuru bütün olarak açmak bezelere bölüp açmaktan çok daha pratik oldu. Tahinli açma da böyle yapılabilir bence 🙂

Reklamlar

7 thoughts on “>Haşhaşlı Çörek

  1. >benim de bir komşum yapar amma enfes yapar. eminim seninkilerde süper olmuştur ablam. ellerine sağlıksevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s