>Sütlü Kabak

>

Annem bu yemeğin tarifini Yemekteyiz’den almış. Bu kadar çok sütle olmaz demiştim ama oluyormuş. Çok methettiği için yaptım. Henüz tadına bakamadım, iftarı bekliyorum.

Malzemeler

2 kabak rendesi
500 ml. süt
3 yumurta (4 adet küçük kullandım)
250 gr. beyaz peynir
1 yufka
tuz

Yapılışı

Mutfak robotunda peynir ardından yumurtalar karıştırılır. Sonra süt, kabak rendesi ve parçalanmış yufkalar eklenip yağlanmış büyük kare borcama yayılır. 200 dereceli fırında 45-50 dakika pişirilir, kürdanla kontrol edilebilir.

İlave Not: Dün tadına baktım ve gelen bir yorum üstüne bu açıklamayı yapmam şart oldu, yoksa bir akşam yemeğinde yemek yerine kapıya dayanmış birinin dayağını filan yiyebilirim 🙂 Benim gibi süt içemeyen başka biri daha varsa -ben pek rastlamadım ama uyarayım dedim- bu tarifi denemeyi aklından bile geçirmesin. Sebze tadı hiç hissedilmiyor. Süt ve peynir kokuyor.
Reklamlar

7 thoughts on “>Sütlü Kabak

  1. >Buyrun beklerim ama beğenirsiniz gibi geldi bana.Yalnız ilginç olan şu ki; bana süt ve peynirin tadı, kokusu çok baskın geldi, kabak hiç farkedilmiyor. Sütü kahvesiz olarak ağzıma koymadım bu yaşıma kadar o yüzden bunu yiyemedim maalesef. Bana ağır geldi.

  2. >Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.sevgilerimle..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s