>Kireç Suyu (Reçel İçin)

>Efendim, bazı reçellerde bahsi geçen kireçli su benim için bir muammaydı. İzmir’de şehir suyu da gayet kireçli ama maalesef bu tarife bir faydası olmuyor. Neyse gelelim nasıl yapıldığına…


Kibrit kutusu büyüklüğünde bir kireç parçası bir tencere suya atılıyor. (Sönmüş kireç olduğu için atınca fokurdamıyor. Macun gibi bir kıvamda, üstüne biraz su koyup saklıyoruz kurumaması için.) Karıştırılıyor, dibine çöken tortusu uyandırılmadan üstteki berrak su alınıyor.

Tarifi veren annem olunca, kibrit kutusu büyüklüğü ifadesi bile gayet bilimsel oldu. Suyun kaç lt. olduğunu öğrenemedim tabi ki, anne tarifi işte… Tencere ebadı da en küçükle en büyük arasında bir yerlerde olmalı. Klasik yemek tenceresi yani.

Fotoğraf için daha az kireçli bir su görüntüsünü uygun gördüm. Yine eşimin karelerinden…
Reklamlar

2 thoughts on “>Kireç Suyu (Reçel İçin)

  1. >Evvvet, bu tarif super oldu. Kimbilir belki bende hayalimdeki ceviz macununu bir gun yaparım. Bu sıcaklarda değil ama.Elinize saglık.Meraklı anne Çiğdem

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s