>Vişne Marmeladı

>

Malzemeler


2 kg. vişne
2 kg.’dan bir su bardağı eksik toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Vişnelerin çekirdekleri ayıklanır. Üstüne toz şeker dökülüp mümkünse bir gece buzdolabında bırakılır. Ertesi gün ocağa alınır, şeker eriyince blender ile vişneler püre haline getirilir. Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Balkon müsaitse üstüne tülbent örtülüp güneşte demlenmeye bırakılır. 1 hafta beklettim ama hazır marmelatlar gibi koyulaşmıyor, kıvam arttırıcı farkı herhalde.

Artık söylememe gerek yok herhalde, fotoğrafı her zamanki gibi eşim çekti ve marmeladın kendisinden daha güzel oldu bence 🙂
Reklamlar

4 thoughts on “>Vişne Marmeladı

  1. >hmmm vişne. en sevdiğim meyve tadı:)ben bu sene 10 kg buzluğa koymuşum. ee sene boyunca hazır myve suyu olmaz bizim evde. ama maalesef marmeled falan yapmaya vaktim kalmadı be sene gezmekten:) ellerine sağlık ablam.

  2. >hakkıyla ramazan ayını geçiren hakkıyla oruç tutanlardan eylesin mevla azze ve celle.ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.sevgilerimle…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s