>Pratik Kumpir

>

Közlenmiş patatesle yarışmasa da evde basitçe yapılabilecek bir alternatif. Kıvamlı, çeşnili ve fırınlanmış bir patates püresi aslında.

Malzemeler


1 kg. patates
1 çay bardağı süt
200 gr. kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış mısır
kornişon turşu
tuz

Yapılışı

Patateslerin kabukları soyulup buharlı pişiricide pişirilir. İyice yumuşayınca tuz, tereyağ kaşar ve süt eklenip püre yapma aparatıyla ezilir. Diğer malzemeler de ilave edilip yağlanmış küçük kare borcama alınır ve 200 derecede 5-10 dakika fırınlanır. Üstü ketçap ve mayonezle istenildiği gibi süslenir, benim de zevkle yiyebilmem için bir kısmı mayonezsiz bırakılır.

Yukarıdaki ölçü 3 kişiliktir.
Reklamlar

9 thoughts on “>Pratik Kumpir

  1. >Bu tarzı geçen gün kalan 7'de görmüştüm. Ellerinize sağlık. Umarım sağlıkla sıhhatle yapıp tatmak bana da nasip olur hayırlısıyla.

  2. >Evde patatesi fırında közlemek saatler alıyor, hiç ekonomik de olmuyor. Bence bu şekilde yapmak çok mantıklı. Çok da leziz görünüyor:).Ellerine sağlık.Sevgiler…aslıhttp://www.kristalkelebek.com

  3. >kumpiri bende çok severek yapıyor ve yiyiyorum ellerine sağlık arkadaşım…ayrıca kandilin mübarek olsun…

  4. >Çok ilgimi çekmişti Rum evi deyince. Alsancak mı, Bornova mı, merak etmiştim. Babaannemin çocukluğunun geçtiği bir Rum evi vardı, Menemen'de. Dayım da bir süre oturmuştu orada. Bir de Alsancak'ta mimarlık bürosu olarak kullanılan bir Rum evine girmiştim. Meslek hastalığı işte, ilgimi çekiyor tarihi yapılar 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s