>Çilek Reçeli

>

Malzemeler

1 kg. çilek (ayıklanmış)
1 kg. şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (3-4 gr.) veya 1/2 limon suyu

Yapılışı

Çilekler bir tencereye alınır, üstüne şeker dökülüp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınıp 20 dakika arada bir karıştırarak kaynatılır. Taşmamaları için ihtiyatlı davranıp 20 dakika boyunca mutfaktan çıkmamak iyi olur.

Altını kapatmadan önce limon tuzu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve cam kavanozlara boşaltılır. Kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Bu şekilde vakumlandığı takdirde -oda sıcaklığında da olsa- daha uzun süre küflenmeden saklamak mümkün. Kısa süre içinde tüketilecekse buna hiç gerek yok tabi ki.
Reklamlar

One thought on “>Çilek Reçeli

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s