>Bademli Trüf / Truffle

>

Bademlerin tadını ben çok hissedemedim, portakal kabuğu baskın gelmiş, ama pıtır pıtır kıvamı hissediliyor. Aslında içine toz badem eklemek yerine hepsinin merkezine bütün badem koyabilirdim, hatta kavrulmuş da olabilirdi ama o an aklıma gelmedi.


Cheesecake’ten kalan 100 gr. kremayla yapmıştım, 24 adet trüf çıktı.


Malzemeler

100 gr. krema
200 gr. bitter çikolata
45 gr. çekilmiş badem
1-2 dilim kakaolu kek (yoktu, biraz bisküvi kullandım)
portakal kabuğu rendesi

bulamak için çekilmiş badem

Yapılışı

Krema kaynama noktasına gelince içine çikolata atılıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp ufalanmış kek (veya robotta çekilmiş bisküvi) ve bademler eklenir. Varsa portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir. Hazırlanan trüfler çekilmiş bademe bulanır.

Buzdolabında sertleşene kadar bekletilip küçük parçalar halinde elde yuvarlanır ve toz bademe bulanır.
Reklamlar

8 thoughts on “>Bademli Trüf / Truffle

  1. >izmir karşıyaka danmısın medure.. bende ordanım.. seni tanımak isterim inşallah bir gün olur …trufu çok güzel görünüyor eline sağlık bizlerle paylaştıgın için teşekkürlerr…

  2. >Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s