>Ay Çöreği

>


Malzemeler

Hamur Malzemeleri

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta akı
1 paket instant maya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
bir fiske tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

İç Harcı (Kakaolu Kek)

3 yumurta
3 fincan toz şeker
3 fincan un
1 fincan kakao
1 fincan sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir fiske tuz

Kek Piştikten Sonra;

1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yeni bahar (Yeşim Abla’nın tavsiyesi)
1/2 su bardağı fındık/ceviz kırığı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı süt (yaklaşık)
1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı

Kek malzemeleri karıştırılıp yağlanmış küçük kare borcamda (veya o ölçüye yakın bir kapta) pişirilir. Kekin tarifinde yağ yoktu asında ama bu şekilde daha iyi olacağını düşünüp ekledim. Tek başına da yapılıp yenilebilir, güzel oldu.

Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Kıvamı poğaça kıvamında oluyor.

Kek pişince ufalanıp içine tarçın, ceviz, süt vs. eklenir. Hamur 12 bezeye bölünür ve her bir beze oval şekilde ince açılır. Kekin 12’de biri açılan hamura koyulup kapatılır, ay çöreği şeklinde kıvrılıp üstüne yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.

180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Forumda Tijen Aktay’ın yazdığı tarifi uyguladım, o da Oktay Usta’dan almış.
Reklamlar

3 thoughts on “>Ay Çöreği

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s