>Tuzlu Kurabiye

>

Tam da bugün tuzlu kurabiye yapmayı planlarken yeşilkivi‘de dün yayınlanan tarifi denemek istedim. İyi ki de denemişim, çok güzel bir kıvamı oldu, ağızda dağılıyor.


Malzeme

250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limon suyu
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülür)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu (az gelmiyor)
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un

Yapılışı

Un dışındaki malzemeler karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp ince çubuklar haline getirilir, iki ucu biraraya getirilip burgu gibi sarılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir. 170 dereceli fırında pişirilir.

Bu ölçüyle 36 adet kurabiye çıktı.
Reklamlar

5 thoughts on “>Tuzlu Kurabiye

  1. >Selam,Kurabiyeler ne kadar güzel görünüyorlar.Bu saatlerde karnım acıkıyor.Çayımın yanına atıştırmalık olsada yesem :)Ellerine sağlık.Sevgiler*

  2. >çay yanına süper valla. bende forumdan gülannenin tarifini yapıyoum oda enfes seninkilerde harika görünüyor. ellerine sağlık ablam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s