>Portakallı Alt-Üst Keki

>

Tarifi Nane ve Limon‘dan aldım. Orijinal tarifte üstüne portakal reçeli suyu sürülmüştü, ben çikolatayı tercih ettim.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı (dolu dolu) hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

3-4 portakal

160 gr. bitter çikolata

Yapılışı

Kek çırpılır. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt döşenir, kenarları yağlanır. Portakalların kabukları ve beyaz kabukları soyulur. Daireler halinde dilimlenerek kalıba dizilir. Üstüne kek hamuru boşaltılıp 170 dereceli fırında pişirilir.

Kek servis tabağına ters çevrilir ve üstüne benmaride eritilmiş 160 gr. çikolata sürülür.

Özellikle üstüne çikolata sürmeyecek olanlar portakal dilimlerini tepsiye dizerken şuna dikkat etmeli; portakal küresel olduğu için dilimin her iki kesiti farklı çapta. Büyük çaplı daire kesitini tepsiye gelecek şekilde koymak gerekiyor. Ben aceleyle atlamışım, keki ters çevirince portakal dilimlerinin arasında çok boşluklar görünüyordu. Tabi o boşluklar kek hamuruyla dolmuş. Oysa tarifini aldığım yerde çok iyi ayarlanmış, hiç boşluk yoktu, nefis olmuş. Çikolata sürmek biraz da o görüntüyü kapatma isteğinden doğdu ama iyi de oldu 🙂
Reklamlar

2 thoughts on “>Portakallı Alt-Üst Keki

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s