>Yalancı Tavuk Göğsü

>

Bu yalancı lafını pek sevmesem de böyle deyince anlaşılıyor sadece. Sakızlı muhallebinin biraz koyu halinin tepsiye dökülüp dilimlenmişi de diyebiliriz.


Malzemeler

1 lt. süt
75-100 gr. tereyağ
2,5 kahve fincanı un (112 gr.)
2,5 kahve fincanı toz şeker (175 gr.)
1 parça damla sakızı

Yapılışı

Tereyağda un kavrulur, içine süt eklenip topaklanmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır. Şeker ve damla sakızı eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. 3-5 dakika mikser ile çırpılıp ıslatılmış dikdörtgen borcama dökülür. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Reklamlar

2 thoughts on “>Yalancı Tavuk Göğsü

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s