>Ev Usulü Tavuk Döner

>

Görünüşü dönere hiç benzemese yarım ekmek arası yapıldığında benden tam not alır. Aşağıdaki ölçülerle 3 hatta 4 yarım ekmek arası çıkar.


Malzemeler

4 but (kemikleri ayıklanmış)
1 küçük soğan (ince rendelenmiş)
çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
zerdeçal (şart değil, şifa niyetine kullanıyorum)
kimyon
karabiber
kekik

Yapılışı

Tavuk etleri ince doğranır. Az miktarda istenilen baharatlarla ve diğer malzemelerle harmanlanıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Az yağlanmış teflon üzerinde ve harlı ateşte (bizim ocağın harlısı çok harlı değil) sürekli karıştırılarak pişirilir.

En fazla 20 dakika sürüyor pişmesi. Tavuklar beyazladıktan birkaç dakika sonra su salıyorlar. Suyunu çektikten sonra biraz pembeleşene kadar kavrulmaya devam edilir, sonra ekmek arasında ketçepla, yanında ayranla ve afiyetle yenilir.
Reklamlar

3 thoughts on “>Ev Usulü Tavuk Döner

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s