>Vişneli Brownie

>

Tarifi cafefernando‘dan aldım ama üstündeki çikolata kaplamasını uygulamadım ve vişne ekledim. Vişne çok yakıştı. Marketlerde ‘brownie’ adı altında satılan şey bundan o kadar uzak ki…

Malzemeler


240 gr. bitter çikolata (tarifte 250 gr.)
125 gr. tereyağ
4 yumurta (küçük olduğu için 5 kullandım)
1,5 su bardağı toz şeker (280 gr.)
125 gr. un
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 paket vanilya
1 su bardağı vişne taneleri

Yapılışı

Tereyağ ve çikolata benmaride eritilir. Oda sıcaklığına gelince şeker eklenip çırpılır. Yumurtalar da teker teker eklenip çırpmaya devam edilir (Cenk Bey, mikser kullanmaya gerek olmadığını çırpma teli ile de yapılabileceğini yazmış). Ardından un, tuz ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama boşaltılır, üzerine vişne taneleri koyulur. Vişne taneleri buzluktan çıkmış ve sulanmışsa suyu süzdürülerek kullanılır. Aksi takdirde sulu vişnelerin denk geldiği bölgeler çok ıslak oluyor.

Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdanla kontrol edilebilir, kek gibi kupkuru çıkmamasında fayda var ama muhallebiye batırmış gibi de olmamalı.
Reklamlar

One thought on “>Vişneli Brownie

  1. Geri bildirim: Vişneli Kakaolu Kek | b u z l u b a d e m

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s