>İncir Reçeli

>

Annem yaptı tabi ki yine.


Malzemeler

1 kg. incir
1,750 kg toz şeker
1,750 ml. su
1 limon suyu ya da 3-4 parça limon tuzu (damla sakızı parçaları büyüklüğünde)

Yapılışı

İncirler yıkanır, sap ve dip kısımları biraz kesilir ve kaynamakta olan suya bırakılır. Tekrar kaynamaya başlamasından itibaren 10 dakika kaynatılır. Kaynarken kevgir kepçeyle karıştırılır ki suyun yüzeyinde kalmasınlar. Sonra musluğun altına koyulup tenceredeki su soğuk olana kadar akan suyun altında tutulur. Musluk kapatılıp 20 dakika bu suda bekletilir.

Bu arada şerbet hazırlanır. İncirler 5-6 tanesi ele alınıp suyu sıkılarak kaynamakta olan şerbete bırakılır. İlk başta birbirine yapışmış duruyorlar, sorun değil, sonra ayrılıp top top oluyorlar.

Şerbetin üstü köpüklenene kadar en az 40 dak. kaynatılır, ocağı kapatmadan önce limon suyu veya limon tuzu eklenir.

Güneşe koyulmaz; hepsi bu kadar.
Reklamlar

4 thoughts on “>İncir Reçeli

  1. >Annem İzmirde bardacık denen yenilen türden yapıyor. Bu şekilde hiç yapmadım yedim tadınında güzel olduğunu biliyorum kendim yapmaya fırsat olmadı.Annenizin eline sağlık.Sevgiler.

  2. >Bardacık hastasıyız ama reçelinin yapıldığını hiç duymamıştım. Daha az şekerle yapılıyordur herhalde, zaten tatlı çünkü.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s