>Kol Böreği (El Açması)

>
Her ne kadar fotoğraftaki çok ince olmasa da; bu tarif, yapabildiğim en ince ve en çıtır yufka. Annem hep bu hamurla yapar, zaman zaman farklı tarifler denediysem de ve her ne kadar kolay açılsalar da onları bu kadar inceltemiyorum.


Malzemeler

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 bardak)

Yapılışı

Hamuru yoğrulup dinlendirilir. En az 45 dakika dinlenmeli ki, kolay açılsın. Bu arada içi hazırlanır. Hamur 8-9 bezeye bölünüp (yumurta büyüklüğünde oluyor) oklava ile açılır. Yufkaya kaşığın ucuyla yağ gezdirilir. Yufkanın bir tarafı bir miktar katlanır, katlanan kısma iç malzeme koyulup kol böreği şeklinde sarılır. İstenilen uzunlukta kesilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üstüne de sıvı yağ sürülüp 220 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Reklamlar

5 thoughts on “>Kol Böreği (El Açması)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s