>Bağlama Poğaça

>

Tarifi portakalağacı‘ndan aldım. Hamuru normalden biraz daha sert yapmışım, böyle olunca bağlarken yırtılıyor bir kısmı. Çok elastik olması gerekiyor rahat çalışmak için. Belki unun cinsinden de yırtılmış olabilir tabi, emin değilim.

Mayalı hamurda ilk defa yoğurt kullandım, güzel oluyormuş. Hatta benim şu ana kadar yediğim en güzel poğaça hamuru bu oldu, kabartma tozunun da verdiği bir farklılık olabilir.


Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üstüne sürülür)
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 paket instant maya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi İçin

500 gr. beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı

Hamur yoğrulup dinlendirilir. Kabardığında 24-32 bezeye ayrılır (hamurun kıvamına göre az veya çok beze çıkıyor).

Tezgah üstünde merdane yardımıyla inceltilir. Zemini unlamak işi daha kolaylaştırılıyor. Peynir hamura yayılmış bir halde koyulur. Rulo yapılıp olabildiğince esnetilir ve düğüm atılır.

Yağlanmış tepsiye koyulan poğaçalara yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede pişirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “>Bağlama Poğaça

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s