>Ton Balıklı Makarna Salatası

>

Sevgili becerikli arkadaşım Diler’den aldığım bir tarif. Diler’e ve yapımda emeği geçen eşime teşekkür ederim. Ton balığını bundan önce hiç yememiştim, bu şekilde lezzeti, kokusu belli olmadığı için yiyebiliyorum. Erimemiş kaşar için de aynı şey geçerli.

Malzemeler


1 paket makarna
160 gr. ton balığı
4 yeşil biber
4 kırmızı biber
2 havuç rendesi
1 kutu mısır konservesi
1 kase küp doğranmış (ya da rendelenmiş) kaşar
1 demet dereotu
zeytinyağı
nar ekşisi
tuz

Yapılışı

Makarna tuzlu suda haşlanır. Sıvıyağda biberler kavrulur ama çok öldürülmez, havuç da eklenip biraz kavrulur.

Ton balığının yağı süzülüp eti bıçakla mümkünse moleküllerine ayrılır.

Dereotu doğranır. Bütün malzemeler birleştirilir, kaşarın erimemesi için makarnanın sıcak olmamasına dikkat edilir.

Bu ölçüyle 15 kase çıkıyor (resimdekinden daha küçük kaseyle ölçtüm).
Reklamlar

3 thoughts on “>Ton Balıklı Makarna Salatası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s