>Ayva Tatlısı

>

Bu ayki yemekname‘de var ayva tatlısı. Tarif sakız reçelliydi, ilk başta o şekilde yapmıştım aslında ama kokusu hiç hissedilmiyordu, ben de hemen karanfil ve kabuk tarçın atıp 1 taşım daha kaynattım. Karanfil ve tarçın ikilisi ayvaya çok yakışıyor. Üstündeki çırpılmış krema da eşimin fikri.


Malzemeler

3 ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
8-10 karanfil
1 kabuk tarçın

çırpılmış krema (tercihe bağlı)

Yapılışı

Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğranır. Çekirdekleriyle birlikte yayvan bir çelik tencereye alınır, diğer bütün malzemeler de eklenip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilmeye bırakılır. Tarifte 25 dakika yazılıydı, 35 dakika tuttum.

Soğuyunca çırpılmış krema ve hindistan cevizi ile servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s