>Sakızlı Salep

>

Tarifi Devletşah‘tan aldım. Çok beğendik, kendisine teşekkür ederim.


Malzemeler

2 fincan süt (diğer malzemeleri hesaba katıp biraz az koyuyoruz)
1,5 yemek kaşığı toz şeker (2 kaşık bence biraz tatlı oldu)
1 yemek kaşığı nişasta (silmeden biraz fazla, klasik kaşık ölçüsü)
1 yemek kaşığı sakız reçeli

Yapılışı

Hepsini karıştırarak pişiriyoruz, çok kısa sürede servise hazır oluyor. Sakız macunu yoksa bir parça damla sakızı da kullanılabilir.
Reklamlar

6 thoughts on “>Sakızlı Salep

  1. >Sakız reçeli, şeker, glikoz, su ve sakız yağından imal edilen bir çeşit macun. Bazı şarküterilerde bulmak mümkün. Sakız Adası'nda imal edildiği yazılmış kavanozun üstünde.

  2. >Sakızlı muhallebiyi ve damla sakızını çok severim. Ama sakız reçelini hiç duymamıştım. Muhakkak tadı güzeldir. Ve bu sahlepin kokusu da güzeldir sakız olunca. Ellerinize sağlık.

  3. >Ben de çok severim damla sakızını. İnşallah reçelsiz halini de denemek istiyorum, damla sakızıyla olabiliyorsa yukarıya not düşerim.

  4. >Devletsah yazmış, damla sakızı da kullanılabiliyormuş, yukarıya da ekledim. Bizde de hep reçeli bulunmaz, bunu öğrendiğim iyi oldu 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s