>Damla Sakızlı İrmik Helvası

>

Öncelikle belirteyim, lezzeti sade irmik helvasıyla yarışır ama portakallı irmik helvasını yakalayamadı. Onu yerken portakalı yarattığı için Allah’a bir kere daha şükrediyor insan. Damla sakızı ise irmik helvasından ziyade sütlü tatlılara yakışıyor bence.


Önce sakız reçeli -adı ‘mastika’ymış- koydum içine, ılınınca baktım ne tadı hissediliyor ne de kokusu. Hemen biraz damla sakızı dövüp karıştırdım, işte o zaman oldu.

Az önce gördüm; Oktay Usta sakızı dövmeden eklemiş, bana erimez gibi gelmişti ama belki eriyor olabilir.

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s