>Turunç Reçeli

>

Tarif yine buzlubadem’in reçel sorumlusu olan annemden.

Malzemeler


5 kg. turunç
3 kg. şeker
üstünü örtecek kadar su
1 çay kaşığı limon tuzu (2 parça demişti aslında)

Yapılışı

Turunçların kabukları ince rendeyle rendelenir. Çok derinden değil sadece mumsu kısmı gidene kadar rendeliyoruz. Portakal kabuğu şeklinde dilimler halinde çıkarılır. Rulo yapılıp ipe dizilir. Bir tencereye su koyulur, kabuklar da içine atılıp beraberce kaynatılır. Bir taşım kaynayınca altı kapatılıp ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün suyu süzülüp yeni suyla aynı işlem yapılır. Toplam 3 defa bu işlemden geçirilir. 3. gün şerbet hazırlanır, kaynayınca içine ipten çıkartılan turunçlar atılır ve 40 dakika kaynatılır. Son 5 dakikasında içine limon tuzu atılır.
Reklamlar

3 thoughts on “>Turunç Reçeli

  1. >Saliha, yorumunu yayınlayamadım, msn adresini herkesin görmemesi için. Sorunu cevaplayayım:"melihacım ben anlamadım:( kabukları rendelendıya 3 gun boyunca kaynat al yapış yapış olmazmı?bıde portakal recelınıde bu sekıldemı yaparız acaba?" demişsin. 3 gün boyunca şerbette kaynatmıyoruz. İlk 3 gün sadece suda kaynatıyoruz, 4. aşama olarak tek seferde şerbetliyoruz. İlk 3 günlük kısmı da acılığının gitmesi için gerekliymiş.Portakal reçelinin nasıl yapıldığını maalesef bilmiyorum, annem de yapmıyor, turunç yapıyor her kış.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s