>Kalburabastı

>

Kayınvalidem bu tarifi teyzemden istemişti, uzun süredir bu şekilde yapıyor, yediğim en güzel kalburabastı bu. Hiç yapmadım ama belki bir gün yaparım, ümitliyim; burada bulunsun 🙂


Hamurun Malzemeleri

2 su bardağı zeytinyağı (tarifte 1’i ayçiçek yağı olarak geçiyor, bana çok mantıklı gelmedi)
1 su bardağı küllü su* (yoksa süt)
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un

ceviz (içine)

Şerbet Malzemeleri

6 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
biraz limon suyu

Yapılışı

Hamur yoğrulur ve dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp rendeye ya da tel süzgece bastırılıp parmakların açtığı çukura ceviz içi koyulup kapatılır. Tepsiye dizilir, 200 dereceli fırında pişirilir. Kalburabastı soğuk şerbet sıcak olmak üzere buluşturulur.

* küllü su hazırlamak için 3 yemek kaşığı odun külü kullanılır. Kül, su ile karıştırılır, çökünce süzülüp suyu kullanılır. Tadına da bakarak kontrol edilebilir, çok fazla buruk bir tadı olmamalı.
Reklamlar

2 thoughts on “>Kalburabastı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s