>Sac Böreği

>

Annemin göz kararı yaptığı tariflerden biri. Nihayet didik didik soru sorarak miktarları öğrenebildim. 


Hamur Malzemeler

1 kg.’dan biraz fazla un
su ve tuz

Harç Malzemeleri

500 gr. kıyma
7-8 sivri biber
3-4 domates
tuz, karabiber

ya da peynir ve maydanoz

yağlamak için; tereyağ

Yapılışı

Hamur tutulup dinlendirilir. Küçük bezeler yapılıp açılır, dairenin yarısına harç koyulup yarım ay şeklinde kapatılır. Sac üzerinde pişirilir, pişirilenler eritilmemiş tereyağ sürülerek yağlanır sonra bir süreliğine kilo kaygısına ara verilir 🙂
Reklamlar

7 thoughts on “>Sac Böreği

  1. >ben börekleri yemekten bu hale geldim ama yinede diyet yapamıyorum ne yapayım seviyorum yemeyi yedirmeyi:))))))))))ellerinize sağlık..

  2. >Annelerimizin bu göz kararı harika tarifleri nefis oluyor.Aynı şey bizde de var.Annemin bir çok göz kararı tarifini ben evde çok fazla deneme yaparak bulabildim. Ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

  3. >sonra bir süreliğine kilo kaygısına ara verilir :)Bayıldım bu bölüme :):)Yazın babaannemlerin bahçeli evinde pek sık yapardım. Elinize sağlık. Ispanaklısı da güzel oluyor.

  4. >Ben de son bölüme bayıldım :)Böyle gözleme tarzı börekleri çok severim çook :)Annenizin de eline sağlık 🙂

  5. >Neffis görünüyor:)içerde ders çalışan arada 2 dakikalığına ara veren bir öğrenciye ne güzel olurdu yemesi:)ellerinize sağlık.Bu arada ziyaretinizden çok memnun kaldım,ziyaretiniz sayesinde sayfanızdan haberdar oldum bundan sonra seyrimdesiniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s