>Pileli Börek

>

Tarifi portakalagaci‘ndan aldım. Ölçüler üstünde biraz oynadım. Çıtır çıtır, nefis bir şey oldu.


Malzemeler

4 yufka

1,25 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı

300 gr. beyaz peynir
yarım demet doğranmış maydanoz (almayı unutmuşum, kullanmadım)

Yapılışı

1 adet yufka tezgaha serilir. Süt, yağın üçte ikisi ve yumurtadan oluşan harç yufkanın her yerine sürülür. Dikdörtgen bir şekle getirmek için karşılıklı iki uçtan az bir miktar içeri doğru katlanır ve katlanan yer de sütle ıslatılır. Peynir ve maydanoz karışımının dörtte biri yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpilir. Daha sonra yufkanın her iki ucu (kıvırmadığımız yanlardan) birbirine doğru büzülür. 3’e bölünür ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.

Bütün yufkalar için aynı işlemler yapılıp kalan harç yufkalara fırça ile sürülür. Kalan yağ da fırça ile sürülür. 200-220 derecedeki fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Börek hazırlanıp ertesi gün pişirmek için buzdolabında bekletilebilir diye not düşmüş Hatice.
Reklamlar

One thought on “>Pileli Börek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s