>Sebze Çorbası

>

Malzemeler

1 kereviz
1 patates
1 havuç
1 soğan
ıspanak sapları (olmasa da olur, kişten artmıştı)
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
bir tatlı kaşığı tuz
karabiber, nane

Yapılışı

1 lt. suda sebzeler pişirilir ve blender ile homojenize edilir.

Tencereye zeytinyağı ve tereyağ karışımı koyulup un kavrulur. Üstüne soğuk et suyu eklenir, topaklanmaması için karıştırılır. Pişmiş olan sebze karışımı eklenir, limon sıkılır. Bu aşamada, çorbanın kıvamına göre gerektiği kadar su ilave edilir. Süt, tuz ve baharatlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.
Reklamlar

One thought on “>Sebze Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s