>Ispanaklı Kiş

>

Tarif, Oktay Usta’nın kitabından alınma ama çok sadık kalmadım, ufak değişiklikler var.


Hamur Malzemeleri

3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (tarifte kepekli olarak geçiyor)

Ispanaklı Harç

500 gr. ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ

Üzeri İçin

1 yumurta
1 çay bardağı süt
kaşar rendesi

Yapılışı

Hamur yoğurulup merdaneyle tepsinin çapından biraz daha büyük açılır (26 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım ama çırpılmış süt ve yumurta derzlerden biraz aktı). Yağlanmış kalıba kenarlarında biraz yükseklik olacak şekilde serilip 7-8 yerinden çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilip alınır (üstü çok az pembeleştirilir).

Zeytinyağda soğan kavrulur, sarımsak rendesi de ilave edilip biraz kavrulur ve parçalanmış ıspanak yaprakları eklenip diriliğini kaybedene kadar karıştırmaya devam edilir. Tuz eklenip fırından çıkan kişin üstüne yayılır, onun da üstüne sütle çırpılmış yumurta dökülür. Kaşar rendesi serpilip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
Reklamlar

4 thoughts on “>Ispanaklı Kiş

  1. >ilginçtir ki hiç yemedeiğim bir yemektir ıspanaklı kiş.ne dersin denesem mi acba benim kızlar severmiki. ıspanak deyince bizde hep borani gelir aklada:) ellerine sağlık ablacım.sevgilerle

  2. >Dene bence çünkü bizde de hep borani ya da börek akla gelir, oysaki boraniyi çok keyifle tüketmem yani. Börek de elde açıyorsam biraz uğraştırıyor. Bu, ıspanağa yakışan bir tarif oldu. Kaşar da lezzet veriyor.

  3. >sevgili medura, ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.ben bunu ufak tartölet kalıplarında yapmak istiyorum.akşam misafir için gündüzden hamurları ve ıspanağı halledip enson birleştirip pişirsek ve sıcacık yesek lezzet aynı olur mu…

  4. >Olur diye düşünüyorum. Aslında ben de hamuru gündüzden pişirecektim, fırsat bulup da pişirememiştim. Ama akşamüstü de pek vaktimi almadı. Tabi tartölet kalıplarında olunca biraz daha çok vakit alır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s