>Zeytinyağlı Nohut

>

Etsiz nohutu ilk defa deniyorum, biraz atraksiyonlu olsun diye internetten araştırdım. Diyetisyen Aysen Arıcan’ın tarifinden esinlenerek yaptım.


Malzemeler

2 su bardağı nohut (haşladıktan sonra birazını pilavda kullandım)
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 domates rendesi (ya da 1 tatlı kaşığı domates salçası)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
biraz pul biber, isot, nane, kekik, kara biber (tercihe bağlı)

Yapılışı

Nohut haşlanır ve süzülür. (Kaynamaya başladığında köpüklerini alıyoruz ki, gaz yapmasın. Forumdan öğrenmiştim.)

Yağda soğan kavrulur, biraz pembeleşince içine sarımsak rendesi de eklenir. Bir iki defa karıştırılıp salça eklenir. Ardından domates rendesi ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir. Nohut, sıcak su, tuz, baharatlar eklenip kısık ateşte biraz tıkırdatılır. Demlenmeye bırakılır.
Reklamlar

2 thoughts on “>Zeytinyağlı Nohut

  1. >Et yemeyi bırakan birisi olarak bu tarz tarifleri çok faydalı buluyorum. Ellerinize sağlık 🙂 Denenecekler listeme ekledim bile ;)Sevgiler,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s