>Fırında Karnabahar Kızartması

>

Tarifi Keyf-i Mutfak‘tan aldım.


Malzemeler

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (silme)
2/3 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber

sarımsaklı yoğurt
tereyağ + zeytinyağı karışımı
toz kırmızı biber
pul biber

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp buharda pişirilir (veya haşlanır). Fırında da belli bir süre pişeceği için çok yumuşayıncaya kadar pişirmedim.

Yumurta, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan harca bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 190 – 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Servis için üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir ve pul biber serpilir.
Reklamlar

14 thoughts on “>Fırında Karnabahar Kızartması

  1. >Gerçekten çok leziz görünüyor. Sabah saatlerinde olmamıza rağmen canım çekti:) Şu an olsa yerdim herhalde. Zaten sarımsaklı yoğurtlu tarifleri hep sevmişimdir. Elinize sağlık.

  2. >Ben karnabahar kızartmasını çok severim bildiğiniz gibi değil 🙂 ama son zamanlarda çok yağ çektiği için kızartmayıp haşlayıp yoğurtla salatasını yapmayı tercih ediyordum, fırında denemek hiç aklıma gelmemiş nedense? dolapta yine karnabahar var, yarına nasıl yapsam diye düşünüyordum bu tarifi deneyeyim en iyisi.egzama ile ilgili soru sormuştunuz Meliha abla, sınav döneminde kafamı toplayıp yazamamıştım şimdi ekleyebildim blogumdan bakarsınız, inşallah faydalı olur..ellerinize sağlık tekrar, hoşçakalın..:)

  3. >Teşekkür ederim, hemen bakıyorum inşalah canım.Haşlanmış karnıbaharı da çok severim sarımsaklı yoğurtlu, hafif oluyor.

  4. >Bugün yaptım bu yemeği ve az önce tadına baktım gerçekten nefisti, evdeki herkes de çok beğendi :)ben galeta unu olmayınca yerine ne koyabilirim diye düşünürken mısır unu geldi aklıma ondan koydum, rengi daha sarı oldu tadı ise yağda kızarmış şeklinden farksızdı. Çok teşekkürler bu güzel fikrin ulaşmasını sağladığınız için 🙂

  5. >Rica ederim tatlım. Asıl ben çok memnun oldum, damağınızda bir tat kalmasına vesile olduğum için.

  6. >merhbalr..forumun sessiz izleyicilerinden olarak ve bir türlü toparlayamadığım tariflerimi aynı sizin gibi bir blogda toplamaya karar verdim.fikir için çok teşekkürler meliha hanım..bu lezzeti ben de denedim çok güzeldi çok teşekkürler..selamlar..izleyiciler gadgetiniz görünmüyor mu acaba?

  7. >Teşekkür derim Arife Hanım. Şimdi sitenize baktım, hayırlı olsun. İzleyicileri ben görebiliyorum sadece, sayfayı doldurmak istemedim.

  8. >Aaa neden daha once aklima gelmediyse!! Yagda kizartmaktansa boyle pisirmek cok daha mantikli. Paylasim icin tesekkurler. Hollandadan selamlar.

  9. >Tarifi aksam yemegine yaptim. Karnibahar sevmeyen ablam bile yedi ve `kendime hayret ettim, ben bu sebzeyi hic sevmez ve yemezdim` dedi 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s