>Brokoli Çorbası

>

Geçen sene bir iftar sofrasında içtikten sonra uygulamaya koymam 1 yılı aşmış. Bu tarif Devletşah ve Selin Çağlayan‘ın tariflerinin bir sentezi oldu ama Devletşah’ınkine daha çok benziyor. İkisine de teşekkür ediyorum, çok beğendik.


Malzemeler

küçük bir brokoli (560 gr.dı)
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 soğan
bir tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu

Yapılışı

Brokoli buharda pişirilir (veya haşlanır). Tencereye zeytinyağı ve tereyağ karışımı koyulup yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşmeden un eklenip biraz daha kavrulur. Üstüne suyun bir kısmı, et suyu ve brokoliler eklenir. Pişmeye devam ederken blender tutularak homojen bir hale getirilir. Çorbanın kıvamına göre, suyun geri kalanı bu aşamada gerektiği kadar ilave edilir. Süt, tuz ve baharatlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.
Reklamlar

4 thoughts on “>Brokoli Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s