>Vişneli Jöleli Tart

>

Birkaç tarifin birleşmiş hali bu. Tart hamurunu ‘Mutfakta Hoş Seda‘dan aldım. Kremasını da öyle ama şanti ilave etmedim. Tartı benmaride erittiği çikolatayla kaplamış kendisi. Vaktim dardı, bir dahaki sefere inşallah o şekilde yaparım.


Üstündeki jöleyi de Yeşim Abla‘dan aldım. İlk denemem olduğu için ve de kaşık ölçüsünde biraz zorlandığım için jöle beklediğimden biraz daha farklı oldu; yumuşak. Fotoğraf biraz da yanlış ipucu verdi, imalattan 8-10 saat sonra alındı bu görüntüler, akşama kadar dinlenince daha çok kendine geldi.

Hazır jöleden şöyle bir farkı da varmış; buzdolabına koyunca kıvamı çok daha fazla katılaşmıyor, diğerinin sıcak haliyle soğuk hali arasında çok fark oluyor oysaki. Aşağıya jöle ölçülerini bir dahaki sefere kendime tavsiye ettiğim şekilde yazıyorum.

Tart Hamuru Malzemeleri

2 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı süt
100 gr. eritilmiş tereyağ
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemeleri

1,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya (veya yarım paket)

Jöle Malzemeleri

1,5 su bardağı vişne (dondurucudan kullandım)
1 su bardağı su
1 tepeleme tatlı kaşığı patates nişastası (diğer nişastalara oranla daha parlak oluyor, jöle görünümü veriyor)
0,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı

28 cm.’lik tart kalıbı için malzemeler kek gibi çırpılıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir.

İçine pişirilen krema dökülür, üstü için jöle hazırlanıp ılınınca o da dökülür. Ben herşey bittikten sonra üstüne biraz reçel suyu gezdirdim ama maalesef tart hamuruna akıp boyamış kendisini. Bir daha koymayı düşünmüyorum, zaten yeterli aromayı veriyor vişneler.

Buzdolabında dinlenmeye alınır. Servisten bir gün önce yapılması uygundur.

Çok beğendiğimiz hafif bir tatlı oldu.
Reklamlar

2 thoughts on “>Vişneli Jöleli Tart

  1. >merhaba melihacım ellerine sağlık canım gayet güzel görünüyor.jöle kupta muhallebi üzeri için verilmiş ölçü bu yüzden kıvamı yumuşak oluyor.daha rahat yenilmesi için muhallebi ile birlikte…..eğer tartta kullanıcaksan nişasta oranını fazlalaştıracaksın ki meyva üzerinden akmasın.ama patates nişastası kullanmak istemezsen sana ben henüz tarifini vermedim yakında ev jölesi tarifi vereceğim o jöleyi tavsiye ediyorum.özellikle kivi biliyorsun jöle ile donmuyor kivi ilede yapıyorum tatlımı ayrıca meyvalı pastalarda da kullanıyorum ev jölemi …en iyisi yarın tarifi vereyim.vereceğim ev jölesini kıullanırsın bir dahakine…dediğim gibi bu jöle muhallebi içindi…ellerine yüreğine sağlık canım öptüm.sevgiler…

  2. >Teşekkür ederim Yeşim abla, aslında kuptaki tatlıda tarttakiyle aynı olmayabilir diye aklıma gelmişti ama o saatte hemen yapmam lazımdı, size sorsam cevabı yetişmeyecekti. Yine de memnun kaldım patates nişastasından. Bir dahaki sefere miktarı arttırarark yapabilirim dediğiniz gibi. Jöle tarifinizi de merakla bekliyorum tabi 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s