>Pekmezli Kek – 2

>

Yaban mersinlerini değerlendirmek için yola çıkıp yaptığım bir kek bu. Daha önceki pekmezli kekin de geliştirilmiş versiyonu aynı zamanda. Aslında şekerli bir keke kıyasla yine daha kolay dağılıyor ama daha az yağlı, daha güzel bir kek oldu bence. Ve de yaban mersini kullanılmasa da olur tabi ki.

Malzemeler

3 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
çok az muskat rendesi (tercihe bağlı)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı yaban mersini
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı

Bilindiği sıra üzere çırpılarak hazırlanıp yağlanmış kalıba dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Büyük kare borcam kullandım, daha yüksek dilimler görmek isteyenler küçük kalıp kullanabilirler.

Reklamlar

One thought on “>Pekmezli Kek – 2

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s