>Krem Şokola

>

Tarif Oktay Usta‘dan. Beklediğim renkte olmadı. Belki çikolatanın miktarı arttırılabilir. Kıvamı için nişasta ve kakao miktarını arttırdım ama daha fazla oynama yapmamıştım, kendisine güvenimden dolayı.


Malzemeler

1 lt. süt
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
50 gr. bitter çikolata
1 paket kedi dili (kullanmadım)
süslemek için krem şanti (kullanmadım)

Yapılışı

Nişasta, az miktarda su ile ezilir. Diğer malzemeler karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan süte nişasta karışımı eklenip tekrar kaynama noktasına gelince altı kapatılıp arada bir mikser ile çırpılır. Tarifte bu şekilde değildi ama ben kaymak tutmaması için 3-4 dakikada bir mikser ile çırptım, bunu da 4 defa tekrarladım. Ve kaselere paylaştırılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s