>Damla Sakızlı Truffle / Trüf

>

Malzemeler


400 gr. kuvertür çikolata (sütlü Ovalette kullandım)
200 gr. krema
3 dilim kakaolu kek (bunun markası yok, evde yapmıştım)
1 çay kaşığı damla sakızı
kakao (üstünü bulamak için)
200 gr. Elit bitter / sütlü kuvertür (kaplama için)

Yapılışı

Çikolata benmaride eritilir (Roches‘da anlattığım şekilde). Krema da ayrı bir yerde kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Sonra ikisi birleştirilir. Bu karışım biraz ılındığında içine ufalanmış kek ve dövülmüş damla sakızı ilave edilir. Buzdolabına alınır ve iyice sertleşene kadar bekletilir.

5-6 saat sonra bir kaşıkla parçalar koparılıp elle şekil verilir ve kakaonun içinde atılır. Tüm bunlar serin bir ortamda çok hızlı yapılmalıdır aksi takdirde çikolata erimeye başlar.

İstenirse bir kısmı benmaride eritilmiş çikolatayla kaplanabilir ama bu kaplama çikolatanın markası kesinlikle Ovalette olmamalı, çünkü mat oluyor. Ve erimiş çikolata benmaride kalmalı, aksi takdirde soğuyor ve kıvamı koyulaşıyor.

Bu malzemelerle 43 adet truffle çıktı. Kaplamada kullandığım çikolata ile (roches’dan arta kalan yaklaşık 1-2 yemek kaşığı çikolata daha vardı, onu da ilave ettim) 36 tanesi kaplandı. Kalan çok az miktarla yine birkaç roches yaptım.

Hem kremanın bozulmaması için hem de çikolataların gevşememesi için buzdolabında tutmamız gerekiyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s