>Ekmek Dolması

>

Fotoğrafın kalitesinden anlaşılacağı üzere, ceple çekildi. Çünkü makinenin pillerinin şarjı bitmişti. Gelecek yıl Ramazan geldiğinde telafi ederiz inşallah 🙂 (Bazı arkadaşların muhtemel eleştirilerini duyar gibi olmuştuk, onun için açıklama gereği duydum.)

Dolmalık ekmek sadece Ramazan ayında satışa sunulduğu için; bu bir Ramazan yemeği olmuş oluyor. Ve bu tarif, Gelibolu17‘nin İftar Bereketi Etkinliği’nin davetine icabet olarak gidiyor.

Malzemeler

1 adet dolmalık ekmek
250 gr. kıyma
tuz, karabiber
maydanoz
sıvı yağ
2-3 çay kaşığı tereyağ
2-2,5 çay bardağı su

Yapılışı

Sıvı yağda kıyma kavrulur, içine tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ilave edilir.

Ekmeğin alt kısmından kapak gibi bir parça kesilip (kapağın çapı ekmeğin çapından daha küçük olmalı) ekmeğin içi oyulur. Ekmek içi ufalanıp kıymaya katılır, ocakta ekmeklerin kabarıklığı gidene kadar kısa bir süre karıştırılır ve tekrar ekmeğin içine doldurulur. Kapak kapatılır.

Kapak kısmı alta gelecek şekilde bir tencereye alınır. Üstüne birkaç parça tereyağ koyulup sıcak su dökülür ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “>Ekmek Dolması

  1. >canım bu güzel tarifin yayında.çok teşekkür ediyorum.gecikme içinde özür dilerim.blogger da sorun vardı..gene beklerim sevgiler.

  2. >Rica ederim, gecikme sayılmaz.Evet, nedense hâlâ blog sayfalarına girmekte sorun yaşıyoruz. Teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s