>Ev Usulü Buzlu Badem

>

Yakın zamana kadar, buzlu bademi sadece sahilden satın alınabilen bir çerez olarak düşündüğüm için böyle bir başlık açmayı hiç düşünmemiştim. Fakat, google analytics’te ilk açıldığı günden beri siteye hangi anahtar kelimelerle girildiğine bakınca büyük bir yüzdenin buzlu bademin nasıl yapıldığıyla ilgilendiğini görüyorum. Adı buzlubadem olan bir yerde buzlu bademin tarifi olmazsa olmaz galiba. Ve bunu zaten sevgili arkadaşımız Ender Aydın da (haşhaş tohumlu keki sipariş eden) tavsiye etmişti; ben de Ender&Övünç Aydın’ın yaptığı gibi ev usulü yapmaya karar verdim.


Sahilde satışa sunulanlar kadar bembeyaz değil ama aynı lezzeti yakalıyor hatta ekonomiyi düşünürsek performans testinde fark atıyor 😉

Malzemeler

kavrulmamış badem
sıcak su
buz

Yapılışı

Bademler bir saat kadar sıcak suda bekletilir, yumuşayan kabukları soyulup buzla birlikte servis yapılır.

Yani annelerimizin kandil geceleri yaptığı mevlid şerbetinin üstünü süsleyen kavrulmuş bademlerin, son aşamasının (kavrulma) yapım sürecinden çıkarılmış hali diyebilirim, bir başka deyişle 🙂

Reklamlar

5 thoughts on “>Ev Usulü Buzlu Badem

  1. >Sizler sağolun efendim.Seyyar buzlu bademci abilerimizin torba başına çektikleri yüksek fiyata muhalefet, "Bademin buzlusu olsa olsa böyle olsa gerek" diyerek ilk deneyişte haniyse aynısını elde etmiş olmamızın verdiği tat, elde edilen ev yapımı buzlu bademi götürken aldığımız tadın yanında az bile kalmıştı.Bu yorum bile tariften uzun oldu, daha fazla uzatmadan, ellerin(iz) dert görmesin diyor, geriye bi tek banner resmine el atmak kalmış diyerekten, bade(m) süzerekten huzurlarınızdan ayrılıyorum. 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s