>Kızılcık Reçeli

>

Tek sorun, yerken çekirdeklerini çıkarmak zorunda olmak. Tadını kızılcık şerbetine göre daha çok beğendim.

Malzemeler


1 kg. kızılcık
1 kg.’dan 1/2 su bardağı eksik toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Kızılcıkların çekirdeği ayıklanamıyor maalesef. Bir tencereye alınıp üstüne şekeri eklenip bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi sabah 20 dakika kaynatılıp limon tuzu ilave edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s