>Güllaç

>

Naneli limonatadan sonra bu tarifi de, tatlı kardeşimin tatlı eşinden aldım. Yapımı çok kolay ve lezzetli. Güllaçı bu tarifle sevmeye başladım.

Malzemeler

10 yaprak güllaç
2 lt. süt
2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
dövülmüş fındık, Antep fıstığı
vişne veya vişne reçeli / nar taneleri

Yapılışı

Süt, içinde şekerin eriyebileceği kadar ılıtılır ve gül suyu ilave edilir. Büyük bir tepsi bir miktar sütle ıslatılır. Güllaç yaprağı, parlak yüzü üstte olacak şekilde serilir. Sırasıyla süt ve güllaç yaprağı olmak üzere 5 yaprak olana kadar devam edilir. Pudra şekerinin ve hindistan cevizinin yarısı serpilir ve kalan güllaç yaprakları da aralarına süt dökülerek serilir. En üstüne kalan pudra şekeri, hindistan cevizi serpilip, fındık kırığı ve vişne ile süslenir.
Reklamlar

2 thoughts on “>Güllaç

  1. >Ellerine sağlık canım.Bayılırım güllaça…Dolmayı sormuşsun.Tabi ki tuzlu olmuyor kayınvalidenin yaptığı gibi oluyor.Benim anneannem tarafı İstanbullu.Onlar dolmanın içine hep şeker,yenibahar ve kuş üzümü koyarlar.Dolayısıyla tatlı dolma olur.:))

  2. >Tamam, şimdi anladım. Benim kuş üzümüyle dolmanın içinde pek aram yok. Yeni bahar çok az koyarım, annemden öğrendiğime göre biraz da tarçın. Ama tatlı olmuyor, sizinki gibi tuzlu, normal yemek tadında

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s