>Vişne Reçeli

>

Malzemeler

2 kg. vişne
2 kg.’dan 1 su bardağı eksik toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Vişnelerin çekirdekleri ayıklanıp üstüne toz şekerin yarısı koyulur ve buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi sabah kaynatılıp suyunun fazlası alınır (konsantre vişne suyu olarak kullanılmak üzere) ve kalan şeker ilave edilip 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Güneşe koyma imkanı yoksa 10 dakika daha kaynatılır.

Forumdan öğrendiğim şekilde, olabildiğince uzun süre saklamak için küçük kavanozlara bölüp sıcakken kapağını kapatıp, ters çevirip beklettim bir müddet. Vakumlanmasını sağlıyormuş. Şimdi de buzdolabındalar. Bu yöntemi uygulayınca buzdolabında olmayanlar bile bozulmuyor.

Reçele şekerin tamanını bir seferde koymamamızın sebebi, o kadar çok şekerle vişne suyunun fazla tatlı olmasıdır, yoksa bu işlemin reçele bir katkısı yok.

Şekerin tamamını koymadan reçelin suyunu almama rağmen, hâlâ çok suluydu. Uzun bir süre vişne-soda içecek gibi görünüyoruz. Bu kadar tatlı olunca sodasız içilmiyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s