>Çığırtma

>

Malzemeler

4 kemer patlıcan
15-20 tane sivri biber
3-4 domates
4 diş sarımak
sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
çok az toz şeker
sarımsaklı yoğurt (servis önerisi)

Yapılışı

Patlıcanların sapı çıkarılıp, kabukarı şeritler halinde kesilir. Bıçakla helezon biçiminde çizilir. Uzunluğuna göre 2 veya 3’e bölünür (parçalar parmak uzunluğunda oluyor). Üstü kapalı bir tencerede, sıvı yağda biraz kızartılır. Aynı boyda kesilmiş biberler de eklenip onlar da çok az kızartılır. Üstüne küp kesilmiş domatesler, sarımsak rendesi (veya diş olarak), tuz, şeker eklenip domatesler pişinceye kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.

Tarifin orijinalinde büyük ebatlarda kesilmiş domates dilimleri vardı, pişmiş domatesle aram çok iyi olmadığı için, tarifi kendime göre yorumladım. Şekeri de ben ilave ettim, zeytinyağlılara lezzet kattığı için. Patlıcanları bütün olarak da pişirmek mümkün.

Tercihen üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapılır. Burada, börekle hoşaf gibi hiç anlamadığım bir birliktelik daha karşıma çıktı; çığırtma Bergama’da çoğunlukla karpuzla yenilirmiş.

Reklamlar

One thought on “>Çığırtma

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s